Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιλεγμένα

Μυστική υπόκλιση

  Το εισιτήριο επικυρώθηκε τόσο αβίαστα όσο αυθόρμητη ήταν και η απόφαση όλων των εκλεκτών να βρεθούν σε αυτήν την συναυλία. Μια συναυλία που η αξία της έδινε το προσωνυμίο "δυσεύρετο" σε κάθε εισιτήριο.  Παρ' όλα αυτά εκείνος το έβαλε χωρίς δεύτερη σκέψη στην τσέπη του και σε λίγα βήματα ήταν στο σωστό θεωρείο. Ένα ακόμα βήμα και καθόταν σιωπηλός στον κεντρικό εξώστη. Όλοι οι μουσικόφιλοι γύρω συζητούσαν με εντυπωσιασμό για αυτό που σε λίγο θα διέκοπτε την συνομιλία τους. Η φήμη του μαέστρου προηγούταν της παρουσίας του. Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα προμήνυε κάτι το μυσταγωγικό. Τα φώτα χαμήλωσαν μαζί με τις τελευταίες κουβέντες. Όλα τα βλέμματα προσηλωμένα πλέον στο ζητούμενο που μήνες ήταν σε αναμονή. Οι ακροατές καθιστοί, μα όλοι οι επερχόμενοι δημιουργοί που εισήλθαν στάθηκαν όρθιοι. Ακολούθησε με βήμα ταχύ ο πρωταγωνιστής. Χάρισε μια βαθιά υπόκλιση, ένα πράο βλέμμα που αγκάλιασε τον κόσμο και ευθύς στράφηκε με ετοιμότητα προς τους συμπαίκτες. Όλες οι αισθήσεις τε

ο πολυτιμότερος παίκτης...του κατηχητικού






Τελευταία φάση. 3,2,1… και μία ακόμη νίκη για την ομάδα των «Ελαφιών» είναι γεγονός. Ο πρωταγωνιστής του ματς αποχωρεί δεχόμενος τις ζητωκραυγές των φιλάθλων που τον επιδοκιμάζουν. Τους χειροκροτά και κάνει αυθόρμητα τον σταυρό του κοιτώντας ψηλά. Κάνει το σχήμα του σταυρού με την καρδιά του και ίσως λέει μερικά λόγια ενδόμυχα. Μια μικρή, αλλά δυνατή προσευχή. Όχι στα αρχαία, με δύσκολους όρους ή με βαθιά θεολογικά μηνύματα. Απλά. Όπως έμαθε στο κατηχητικό δίπλα στο σπίτι του στα φτωχικά Σεπόλια.

Γιατί αυτός είναι ο Giannis Antetokounmpo. Ο Γιαννάκης που από μικρό οι γονείς του τον πήγαν στο κατηχητικό της γειτονιάς. Που δεν ήξερε αν θα έχει ένα πιάτο φαγητό την επόμενη μέρα, αλλά αφιέρωνε λίγο χρόνο για να πάει στο κατηχητικό. Σε ανθρώπους που όπως ο ίδιος ομολογεί τον αγάπησαν όσο κανένας άλλος. Εκεί που εκτός από το ότι έλαβε βασικές αξίες και γνώρισε την Αλήθεια, την οποία και ο ίδιος με θάρρος ομολογεί, υπήρχαν άνθρωποι που τον στήριξαν. Του δώσαν τα αναγκαία για την καθημερινότητα του, φαγητό και την Ελπίδα για το μέλλον. Τον εφοδίασαν με χαμόγελο και τον εξόπλισαν με Πίστη.

Ο γνωστός σε όλο τον πλανήτη Greakfreak, δείχνει και δίνει Αγάπη από αυτήν που έλαβε.

«Δεν μ΄ αρέσει να δείχνω πόσα λεφτά έχω βγάλει. Μ’ αρέσει να βοηθάω τον κόσμο. Όταν ήμουν μικρός πήγαινα στο Κατηχητικό στην Ελλάδα, κι εκεί ήταν ένας άνθρωπος που βοηθούσε την οικογένειά μου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο με βοήθησε! Όποτε πάω στην Ελλάδα πάντα βρίσκω χρόνο και τον βλέπω. Μου έχει πει κάτι που θυμάμαι πάντα: «Η δεξιά παλάμη δεν πρέπει να ξέρει τι κάνει η αριστερή». Τον ακούω. Έτσι, λοιπόν, αν βοηθούσα τον κόσμο δεν θα το έλεγα σε κανέναν…».

Αυτός είναι ο διάσημος μπασκετμπολίστας που όταν του ζήτησαν να δώσει αυτόγραφο πάνω στην ελληνική σημαία είπε: « Ε όχι πάνω στην σημαία ρε παιδιά!»

Αυτός που είναι ο καλύτερος παίχτης (MVP 2019 ) σε όλη την Αμερική, σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, στο ΝΒΑ, που ο πρώτος του λόγος όταν παραλάμβανε δακρυσμένος το βαρύτιμο βραβείο είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με ευλόγησε με αυτό το ταλέντο για να βρεθώ σε αυτή τη θέση. Ό,τι κάνω το κάνω μέσα από Αυτόν…»

Όσο και αν αστράφτουν τα εκτυφλωτικά φλας γύρω του, όσο και να τον πνίγουν οι φωτορεπόρτερ και οι δημοσιογράφοι,  όσο και αν τον σκεπάζουν τα μυθικά ποσά των εκατομμυρίων και τα συμβόλαια των πολλαπλών ψηφιών, όσο και αν έχει γίνει πλέον επίσημο μέλος των υπερ-πλουσίων του αθλητικού κόσμου και των επιβλητικών επίχρυσων σαλονιών, παραμένει ο πρώτος Γιάννης. Ο Γιάννης που γνώρισε την Αλήθεια του Χριστού και την διαμηνύει μέσα από τις μικρές και τις μεγάλες επιτυχίες του.

Μια ομολογία που ακούγεται σαν ψίθυρος. Προσπερνιέται φευγαλέα σαν προβλεπόμενη είδηση από πολλούς. Εύκολα απαξιώνεται σαν παρωχημένη, προϊστορική αντίληψη.

Όμως ο Γιάννης σε όλους αυτούς είχε να παραθέσει σαν απόκριση μια ανάρτηση που έκανε πριν λίγες μέρες στο Instagram. Ένα ιδιαίτερο χωρίο από μια επιστολή του Αποστόλου Παύλου.

«Γιατί εγώ έμαθα να αρκούμαι σ’ αυτά που έχω. Ξέρω να ζω και φτωχικά, ξέρω να ζω και με αφθονία. Έχω μάθει το μυστικό για κάθε ώρα και για κάθε κατάσταση: και χορτάτος να ζω και πεινασμένος. Kαι παραπανίσια να έχω και να στερούμαι. Σε όλες τις περιστάσεις βγαίνω νικητής χάρη στο Χριστό που με ενδυναμώνει.»

( προς Φιλιππισίους 4,11-13 )



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις